Risen dough
- 1000g bloem
- 200g boter
- 15g zout
- 550ml water
- 600g boter
Preparation
- De bloem en de getempereerde boter met het zout laten draaien.
- Het koude water toevoegen en het geheel kort tot een homogeen en glad deeg kneden.
- Het deeg uitrollen tot een rechthoek. De tot tegel geslagen boter of plak boter op de helft leggen. De andere helft toeplooien en lichtjes aandrukken.
- 6 toeren in 3 of 4 toeren in 4 geven, tussen de toeren 20 minuten rust geven en steeds afdekken met plastiek.
- Het deeg uitrollen tot een rechthoek. De tot tegel geslagen boter of plak boter op de helft leggen. De andere helft toeplooien en lichtjes aandrukken.
GEBRUIKTE BAKVORM
Cake dough
- 300g water/melk
- 70g gist
- 1000g bloem
- 300g boter
- 40g suiker
- 17g zout
Preparation
- In het water de gist en het ei oplossen.
- Bloem, boter, suiker en zout toevoegen en intensief kneden tot een soepel en glad deeg. De kneedtijd hangt af van de aard van de machine.
- Het deeg is voldoende uitgekneed wanneer het spontaan van de kuipwand loskomt.
GEBRUIKTE BAKVORM
Raised leaf dough
- 60g gist
- 450g water/melk
- 1 ei
- 1000g bloem
- 50g suiker
- 75g boter
- 17g zout
- 400g boter
Preparation
- De gist en het ei oplossen in het water of de koude melk
- Bloem, suiker, boter en zout toevoegen.
- Het deeg kort kneden en meteen uitrollen tot een rechthoek van 1 cm dikte.
- De gemalaxeerde boter of getempereerde boter inbrengen op de helft.
- Het deeg overvouwen en 3 toeren in 3 geven. Uitrollen en verwerken.
GEBRUIKTE BAKVORM
Bladerdeeg
- 60g gist
- 450g water/melk
- 1 ei
- 1000g bloem
- 50g suiker
- 75g boter
- 17g zout
- 400g boter
Preparation
- De gist en het ei oplossen in het water of de koude melk
- Bloem, suiker, boter en zout toevoegen.
- Het deeg kort kneden en meteen uitrollen tot een rechthoek van 1 cm dikte.
- De gemalaxeerde boter of getempereerde boter inbrengen op de helft.
- Het deeg overvouwen en 3 toeren in 3 geven. Uitrollen en verwerken.
GEBRUIKTE BAKVORM
Fat dough
- 500g boter
- 500g suiker
- Vanille
- 1000g bloem
- Citroensap
- 4 eieren
- 1000g bloem
- Mespunt bakpoeder
Preparation
- Boter samen met suiker, vanille en citroenrasp glad draaien met de vlindergard (of met de haak). Geleidelijk de eieren toevoegen.
- De bloem met de bakpoeder ziften en kort inwerken.
- Laten opstijven in de koelkast en verwerken.
GEBRUIKTE BAKVORM
Cream Cone Conical | Ribbed
€22,80
BekijkenBrokkeldeeg
- 1000g bloem
- 15g zout
- 1000g bloem
- 20g suiker
- 400g water
- 3 eierdooiers
Preparation
- De boter met de bloem fijn hakken, en samen met het zout en de suiker mengen.
- Het water en de dooiers ondermengen. Zorg dat de nog kleine stukjes boter zichtbaar blijven.
- Kan dadelijk verwerkt worden. Bewaren in de koelkast.
GEBRUIKTE BAKVORM